Campanie de împădurire – II – 2017-11-13T21:41:44+00:00

Campanie de împădurire
„Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”
Ediţia a II-a ;15-30 noiembrie 2017

Lansată anul trecut, în cadrul proiectelor educaţionale cu tematică de mediu iniţiate şi dezvoltate de „Şcoala de Flori” şi destinate copiilor şi tinerilor cu scopul responsabilizării acestora faţă de importanţa protejării naturii, dar şi al dezvoltării abilităţilor lor practice, Campania de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine” s-a bucurat , încă de la prima ediţie, de deschiderea şi implicarea categoriilor de voluntari vizate, dar şi a instituţiilor colaboratoare şi partenere, ceea ce a impus, firesc, nu numai o continuare a acesteia ,ci şi dezvoltarea ei.
Ca urmare, în perioada 15-30 noiembrie 2017, se va derula cea de-a II-a ediţie a Campaniei de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, al cărei prim obiectiv este acela al extinderii „ perdelei vezi” create prin acţiunile de plantare , în octombrie 2016, cu participarea -în cadrul unui parteneriat mai larg încheiat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova – a sute de elevi din şcoli ploieştene şi din alte localităţi urbane şi rurale ale judeţului, a circa 10000 de puieţi din diverse specii în zona supraaglomerată a cunoscutului hipermarket Ploieşti Shopping City, zonă în care este mai mult decât necesară existenţa unei „bariere” naturale împotriva noxelor degajate din cauza traficului ce înregistrează valori crescute pe DN1 . Prin noua campanie, „Şcoala de Flori” îşi propune să planteze încă 10000 de puieţi în această zonă.
În acelaşi timp, ne manifestăm totala disponibilitate de a include în programul de plantare şi alte zone propuse de cei care doresc să se alăture acestei campanii şi în care se impune crearea de spaţii verzi sau extinderea celor existente, fie că este vorba despre zone interioare sau exterioare ale instituţiilor de învăţământ, medicale, sociale , cartiere aglomerate de locuit etc. Ca şi la ediţia precedentă, zonele în care se vor desfăşura plantările vor rămâne pe mai departe în grija cursanţilor „Şcolii de Flori”, care vor efectua lucrările de întreţinere, de înlocuire şi de extindere care se vor impune. De asemenea, pe lângă materialul săditor, „Şcoala de Flori” va asigura, pentru toţi copiii şi tinerii participanţi la acţiunile de plantare, echipamentul de lucru- cu însemne ale „Şcolii de Flori „ , unelte de lucru, dar şi surprizele cu care îi răsplăteşte, de fiecare dată, pe voluntari.

IMPORTANT !
– Instituţiile de învăţământ care vor înscrie cel puţin 30 de elevi la activităţile de plantare vor primi, pe lângă Diploma campaniei, arbuşti şi material floricol, precum şi consultanţă pentru amenajarea spaţiilor interioare şi exterioare ale şcolilor.
Şcolile interesate să fie incluse în proiect îşi pot anunţa intenţia până la data de 6 noiembrie inclusiv, apelând numărul de telefon 0723/852820 sau transmiţând un e-mail pe adresa infosiati@gmail.com. De asemenea, în acelaşi mod pot proceda familiile care doresc să-şi înscrie copiii la activităţi în aer liber, benefice asupra stării de sănătate , dar şi utile pentru dezvoltarea unor abilităţi practice.